Využijte akci na dopravu DPD Pickup jen za 29 Kč

Vyhledat

World Of Coffee Milano 2022

Jakub Smolka Blog

Co jsme zažili na největší akci kávové sezony? Poprvé jsme se podívali na podium světového šampionátu, ochutnali jsme spoustu skvělých káv, a především se potkali se spoustou starých i nových přátel.

Sdílet



První část výpravy ve složení Kubík a Benjí vyrazila na cestu už v úterý ráno. Kubík nás jel do Milána reprezentovat na světový šampionát kategorie Coffee in Good Spirits a vzhledem k množství vybavení a propriet bylo nutné zvolit pozemní formu dopravy. Ve středu se navíc musel zúčastnit orientační schůzky pro soutěžící, během které se také poprvé podíval, jak vypadá samotné pódium – na fotkách a videích vypadá o poznání menší (poznámka soutěžícího).

Druhá část ve složení Karel, Martin, Vendy a Jaromír vyrazila letadlem ve středu a všichni jsme se radostně setkali večer v "La Casa de Nordbeani", kde už Kubík pilně trénoval.

Ve čtvrtek jsme hned ráno zamířili na lokaci festivalu. Kubíka čekalo úvodní kolo kvalifikace v podobě Spirit Bar a zbytek výpravy čekala první setkání s partnery. Zároveň nás kolem 10:00 čekal Kubíkům trénink, během kterého jsme naposledy přechutnali soutěžní drinky, abychom si definitivně odklepli senzorický popis. Kubíka s Benjím jsme následně nechali v klidu připravovat a zbytek z nás si společně prošel celý festival, abychom se zorientovali a prohlídli si nejzásadnější novinky na trhu s technologiemi.

Okolo 15:00 Kubíkovi začal jeho set-up time a my jsme se tedy přesunuli k první soutěžní lokaci. Měli jsme velkou radost, kolik lidí Kubíka přišlo podpořit – týmy Ambiente a Café Jen, naši partneři z importních společností, farmáři z Etiopie, El Salvadoru nebo exportér Markos Fischer, se kterým Kubík letos v lednu strávil dva měsíce v Guatemale. Za bujaré podpory fanoušků si Kubík vyrovnal stage a přivítal porotce. Pak už přišel okamžik, na který jsme všichni čekali – zvedlá paže, pohled do země, nádech, výdech a TIME! Kubík Spirit Bar zvládl téměř bez zaváhání, s časovou rezervou a grácií.

Po vystoupení jsme okamžitě mířili zpět na naši základnu. Kubík si rozbalil vybavení na svou semifinálovou prezentaci na hlavním pódiu a zbytek z nás se věnoval přechutnávání jeho soutěžních drinků. Následně jsme vyrazili na večeři se zástupci našich technologických partnerů z Victoria Arduino a Nuova Simonelli. Večer jsme zakončili v srdci čínské čtvrti, kde jsme si spolu s farmáři z latinské ameriky, pražiči z celé evropy a baristy z Ambiente užívali ikonické negroni.

Páteční ráno začalo opět s rozbřeskem. Kuba si ještě jednou projel svou rutinu, načež jsme veškeré vybavení sbalili a vyrazili zpět na festival. Soutěž ten den nabrala značné zpoždění, a tak jsme na Kubíkovo vystoupení netrpělivě čekali skoro dvě hodiny. Čekání se ale rozhodně vyplatilo – na Kubíkovi bylo vidět, že si čas na pódiu neskutečně užívá. Když 30 sekund před koncem s úsměvem na tváři poslal poděkování domů, všem nám spadl kámen ze srdce. S klidem jemu vlastním ukončil vystoupení s časovou rezervou přesně tak, jak jsme to plánovali.

Po vystoupení jsme už pouze čekali na vyhlášení šesti finalistů. Mezi ty s Kubík bohužel nedostal, ale i tak děkujeme za parádní výkon. Soutěžní postřehy a detaily vám přineseme v separátním blogu zase příště.

Poslední den už jsme se na festival příliš nehrnuli. Dopoledne jsme splnili přání náčelníku Karlovi návštěvou Starbucks Reserve a procházkou po centru, načež jsme zamířili zpět na festival, kde probíhala finálová klání. Také jsme přebírali stánek našich partnerů z The Coffee Quest, na kterém jsme připravovali naši kávu Cocondo Orgánico a prezentovali náš společný Transparency Project. Soutěž byla opět posunutá, takže na vyhlášení zůstal jen Kubík, který čekal na následný debriefing s porotci.

Večer jsme si konečně užili první poklidnou italskou večeři, kterou jsme zakončili posledním Birra Ichnusa, načež jsme všichni padli vyčerpáním. Druhý den ráno jsme se opět rozdělili a první část výpravy vyrazili autem na cestu do Liberce. Zbytek z nás si ještě udělal výlet do vyhlášené kavárny, ze které jsme zamířili na letiště, čímž jsme definitivně ukončili naše milánské dobrodružství.

Děkujeme za váš čas a my už se těšíme na další ročník!

Nejoblíbenější

Objevte, co je nového na webu vaší oblíbené pražírny

Objevte, co je nového na webu vaší oblíbené pražírny

971x přečteno

Přečíst
Ondřej Štokl: Už 8 let s Ambiente

Ondřej Štokl: Už 8 let s Ambiente

316x přečteno

Přečíst

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!

Cookies zavřít

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.