Přejeme si, abyste si naši kávu HORIZONT mohli užít kdekoliv a kdykoliv – ve své oblíbené kavárně i ráno doma v kuchyni. Proto přinášíme naši základní kávu na espresso Horizont i ve formě kapslí.
Chuť svého oblíbeného espressa si tedy budete moci užít i u sebe doma zmáčknutím jednoho tlačítka. Můžete se těšit na tradiční chuť našeho Horizontu. Připomíná mléčnou čokoládu, zralé ovoce a smetanu. Kapsle jsou kompatibilní se všemi kávovary Nespresso Original. Nově technicky doladěné a kompostovatelné – a to i na vašem domácím kompostu.
Značka
Nordbeans
Detaily
Řadu Nový Standard si zamilujete, pokud hledáte stabilní, sladkou kávu s plnou chutí – ať už na espresso, do moka konvičky nebo na překapávanou kávu.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nový standard
- Příprava Kapslový kávovar
- Chuť Sladká, Čokoládová, Oříšková
- Charakteristika Čokoláda – Oříšky – Zralé ovoce
- Intenzita těla
Střední
- Intenzita kyselosti
Nižší
- Zpracování Naturální
- Odrůda Yellow & Red Catuaí
- Původ Brazílie
- Lokalita Minas Gerais, Carmo de Paranaíba
- Farma Capim Branco & Sao Silvestre
- Nadm. výška 1150 m n.m.
- Stupeň pražení Střední - Nový Standard
- Značka Nordbeans
Příprava
Příprava
Kapslí nejprve protřepejte, abyste umožnili snazší průtok vody. Následně ji vložte do vašeho kávovaru a ihned spusťte extrakci.
Farma
Horizont
Brazílie
„Má rodina je v kávovém odvětví od roku 1901. Na vlastní kůži jsme zažili každou změnu, kterou kávový průmysl zaznamenal. Jsme nadšení průkopníci nových technologií i metod a každý rok úspěšně o kus posouváme celou naši produkci."
Ismael Andrade
CEO Capim Branco & Sao Silvestre
Lokalita
Farma São Silvestre, kterou provozují bratři Andrade, se nachází v oblasti Serra do Salitre v regionu Cerrado Mineiro na severu státu Minas Gerais, Brazílie. Tato oblast je známá svými ideálními podmínkami pro pěstování kávy, včetně nadmořské výšky mezi 1 100 a 1 220 metry a perfektní rovnováhy mezi vlhkým a suchým obdobím. Tyto přírodní podmínky, spolu s vulkanickou půdou, vytvářejí ideální prostředí pro pěstování odrůd Yellow Icatu, Yellow a Red Catuaí.
Zpracování
Prvním krokem je použití moderní optické třídičky na kávové třešně. Ta zajišťuje, že pro další zpracování jsou vybrány pouze perfektně zralé a nepoškozené třešně. Tento proces výrazně přispívá k celkové kvalitě kávy, protože zvyšuje konzistentní chuť všech zrnek. Po třídění je káva zpracovávána tradiční metodou natural. To znamená, že třešně jsou sušeny na slunci v jejich přirozeném stavu, což umožňuje, aby si zrnka udržela více cukrů a rozvinula komplexní chutě.
Charakter
Brazilské kávy jsou typické svým intenzivním tělem a sladkou chutí čokolády a ořechů. Horizont toho ale nabízí mnohem víc. V aroma vás osloví tóny smetany a zralých broskví. Tento charakter s v chuti snoubí s mléčnou čokoládou a sladkým ořechovým máslem. Horizont má plné, smetanové tělo, které vás zaplaví sladkostí, která vám zůstane na jazyku ještě dlouho po dopití vašeho espressa. V kombinaci s mlékem se můžete těšit na vybalancované a sladké cappuccino s jemnou chutí.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!