Naali neboli polární liška. Jméno, které nese symboliku zimního období, kdy všechno v přírodě zpomaluje a my můžeme zpomalit spolu s ní. Stejně jako polární lišky, které putují zasněženými pláněmi, i my se s příchodem zimy scházíme s těmi, které máme nejradši. Táhne nás to k teplu domova. Naše vánoční káva Naali spojuje dvě cesty, dva světy, dva chuťové profily – kávu z Keni a kávu z Brazílie. Každá z nich je jiná, společně ale tvoří harmonii, která v nás vyvolává vzpomínky na chvíle s nejbližšími skrz chuťový profil plný sladkých tónů lineckého, marmelády a marcipánu.
Tento rok jsme chtěli vytvořit něco, co není jen o chuti kávy, ale i o pocitu blízkosti, sdílení a radosti. Naali, inspirovaná spojeními, které vznikají během Vánoc, přináší příjemnou rovnováhu plného sladkého těla kávy z Brazílie doplněné charakterem ovocné marmelády keňské kávy. Ať už si náš blend vychutnáte jako espresso, filtr nebo z moka konvičky, její chuť vám připomene chvíle, kdy se společně zastavíme u jednoho stolu a užijeme si chvíle klidu s těmi, na kterých nám záleží.
Hmotnost
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Espresso, Filtr, Moka konvička, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew, Automatický kávovar
- Chuť Sladká, Ovocná, Oříšková
- Charakteristika Linecké – Marmeláda – Marcipán
- Intenzita těla
Plné
- Intenzita kyselosti
Střední
- Farmář Edwin Kinyanjui / Bratři Andrade
- Zpracování Promyté, Anaerobní Natural
- Odrůda Yellow Catuaí, SL28
- Původ Brazíle / Keňa
- Lokalita Kiambu / Carmo de Paranaíba
- Zpracovatelský závod Sarkin / São Silvestre
- Nadm. výška 1150 m n.m., 1700 m n.m.
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
- Značka Nordbeans
Příprava
Příprava
- Káva 17 g
- Voda 42 ml
- Poměr 1:2,4
- Čas 28 sec
- RADA:
Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu.
Farma
Naali
Brazíle / Keňa
"V pražírně jsme už dlouho chtěli vytvořit unikátní blend, jehož podstatou by bylo nabídnout jedinečný zážitek ze spojení dvou odlišných káv. Chtěli jsme dosáhnout skutečné synergie, kde se jejich charaktery vzájemně doplní a obohatí, aby vznikl nezapomenutelný chuťový profil. Věříme, že právě toto spojení symbolizuje hodnotu Vánoc, kdy se podobně jako polární lišky Naali setkáme s našimi blízkými a vychutnáváme si společný čas a vzájemnou blízkost."
Jakub Smolka
Head Of Coffee
Lokalita
Brazílie – Farma São Silvestre se nachází v regionu Minas Gerais, jedné z nejznámějších oblastí pro pěstování kávy v Brazílii. Nadmořská výška kolem 1150 m n. m. a vulkanická půda poskytují skvělé podmínky pro produkci kávy. Bratři Andrade, kteří farmu vedou, jsou známí pro své inovativní přístupy, včetně anaerobního zpracování, které dodává kávě plnost a sladkost.
Keňa – Závod Sarkin AB se nachází v oblasti Nyeri, ve vysoké nadmořské výšce přes 1900 m n. m., kde se pěstují jedny z nejlepších keňských káv. Díky bohaté půdě a pečlivému třídění kávových třešní v závodě vzniká káva s výraznými ovocnými tóny a svěží kyselostí, které jsou pro keňské kávy typické.
Zpracování
Brazílie – Káva z farmy São Silvestre je zpracována anaerobní metodou. Třešně jsou fermentovány v uzavřeném prostředí, což dodává kávě bohatý, sladký chuťový profil. Tento způsob zpracování přispívá k plnosti a intenzitě chutí, které jsou pro brazilské kávy typické.
Keňa – Keňská káva Sarkin AB je zpracována promytou metodou, která zajišťuje její čistý a jasný chuťový profil. Třešně jsou tříděny podle zralosti a fermentovány ve vodě, což přispívá k typické kyselosti a svěžím ovocným tónům.
Charakter
Spojení brazilské a keňské kávy vytváří harmonicky vyvážený chuťový profil. Brazilská káva dodává plné tělo a sladkost, zatímco keňská přináší svěží ovocné tóny připomínající rybíz. Chuťový profil připomíná linecké cukroví, marmeládu a jemný marcipán. Tato káva je ideální na chvíle s blízkými, kdy chcete sdílet pohodu a radost v teple domova.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!