Vítejte na našem novém webu! Jste mezi našimi prvními návštěvníky. Podívejte se, co je tady nového.

Vyhledat

Výběrové kávy z Ugandy jsou na vzestupu především díky zapojení organizací jako jsou naši partneři The Coffee Quest a Great Lakes Coffee. Sironko se pěstuje na svazích hory Elgon ve východní Ugandě, v nadmořské výšce až 2300 metrů. Tato oblast je ideální pro pěstování kávovníků díky své sopečné půdě a pestrému klimatu.

Farmáři z vesnice Buzemunwa, kteří jsou součástí kooperativy, pěstují odrůdy jako Catimor, SL.14 a SL.28, což přispívá k bohatému chuťovému profilu kávy. Tato káva zaujme svou bohatou chutí a aromatem, které vznikají díky pečlivému zpracování naturální metodou a připomínají višně, pralinky a marcipán.

Hmotnost

Množství

Cena

300 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již zítra. Možnosti dopravy


Detaily

Řadu Nový Standard si zamilujete, pokud hledáte stabilní, sladkou kávu s plnou chutí – ať už na espresso, do moka konvičky nebo na překapávanou kávu.

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nový standard
  • Příprava Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Batch brew, Automatický kávovar
  • Chuť Sladká, Fermentovaná, Ovocná, Čokoládová
  • Charakteristika Višně – Marcipán – Pralinky
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Producent Kooperativa Sironko
  • Zpracování Naturální, Anaerobní fermentace
  • Odrůda SL28, SL14, Catimor
  • Původ Uganda
  • Lokalita Kasese, Rwenzururu
  • Nadm. výška 2350 m n.m.
  • Spolupráce od roku 2021
  • Stupeň pražení Střední - Nový Standard
  • Značka Nordbeans

Příprava

Příprava

  • Káva 17 g
  • Voda 45 ml
  • Poměr 1:2,6
  • Čas  29 sec
  •  
  • RADA: 
    Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.

1. Odvažte si doporučenou dávku. 

2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.

3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa. 

4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).

Tip našeho baristy

Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu. 

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Káva Sironko se pěstuje na svazích hory Elgon ve východní Ugandě, v nadmořské výšce až 2300 metrů. Tato oblast je ideální pro pěstování kávovníků díky své sopečné půdě a pestrému klimatu. Farmáři z vesnice Buzemunwa, kteří jsou součástí kooperativy, pěstují odrůdy jako Catimor, SL.14 a SL.28, což přispívá k bohatému chuťovému profilu kávy.

Zpracování

Káva z kooperativy Sironko je zpracovávána naturální metodou, která zahrnuje pečlivý sběr třešní a jejich dlouhé sušení na afrických postelích. Tento proces je veden odborníkem na zpracování kávy, Normanem, v Sironko Coffee Yard. Výsledkem je káva s intenzivními chutěmi a jemnou fermentací, která dodává kávě unikátní charakter.

Charakter

Sironko vyniká komplexním chuťovým profilem, který zahrnuje višní, pralinek a marcipánu. Plné tělo a vyvážená acidita této kávy přinášejí jedinečný zážitek v každém šálku espressa i cappuccina. Tato káva je ideální volbou pro ty, kteří hledají výraznou a kvalitní kávu, která potěší jak doma, tak v kavárně.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#NordbeansStories

Blog

Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.

Blog

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.

Přečíst
Kolik vlastně stojí káva

Kolik vlastně stojí káva

Jaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.

Přečíst

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
Velikostní tabulka zavřít
Napište nám zavřít
Načíst

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.